משרדנו עוסק בסוגיות מרכזיות בדיני התעבורה:

  • עבירות מהירות.
  • רמזור אדום.
  • נהיגה תחת השפעת סמים.
  • נהיגה בשכרות.
  • תאונות דרכים.
  • נהיגה ללא רישיון.
  • נהיגה ללא ביטוח.
  • ביטול פסילה מנהלית.
  • ביטול פסילה עד תום ההליכים.
  • בקשה לחישוב פסילה.
  • הסדרי טיעון.
  • ניהול תיק תעבורה, החל משלב הדו"ח ועד לזיכוי, כולל ניהול הוכחות ודיונים.

התייעצות עם עורך דין בתיקי תעבורה, הינה חיונית עד למאוד ולעיתים אף חורצת גורלות, יכולתו של עורך הדין לנתח את הסיטואציה המשפטית אליה נקלעתם, תוביל להפחתה משמעותית בעונש אפשרי ולעיתים אף לזיכוי מוחלט. בלא מעט תיקים, ניסיונו של עורך הדין שופך אור על המותר והאסור, הרצוי והמצוי ובעיקר על אופי ההליך המשפטי הצפוי ללקוח.

משרדנו נותן דגש החל מהשלב הראשוני של ליווי הלקוח בזירה עצמה, שימת הדגש על תיעוד נכון ואיסוף נתונים או מאפיינים אשר יש בהם להשפיע על ניהול התיק בהמשך הדרך.

תחום התעבורה עובר שינויים, חידושים ועדכונים חדשות לבקרים, בין שלל מרכיבי האכיפה השונים, ניתן לסמן את פרויקט מצלמות א-3 (אכיפה אוטומטית אפקטיבית) כספינת הדגל שתלווה את בתי המשפט לתעבורה בשנים הקרובות. פרויקט זה הינו חדשני ובמהותו בא להחליף את הדור הקודם והמיושן של מצלמות המהירות והרמזור, כששיטת התיעוד הינה דיגיטלית ויועדה להנפיק דוחות בזמן אמת, כשתיעוד מבצע העבירה, מועבר ישירות למרכז המטפל בהפקת הדו"ח ושליחתו למושא התיעוד.

"טבלת הקנסות" לנהגים שמהירת נסיעתם עולה על המהירות המותרת הינה כדלקמן:

בתוך העיר 1. בגין נהיגה בתוך העיר, במהירות החורגת מהתחום המותר ועד 20 קמ"ש יותר, העונש הינו קנס בסך 250 ₪; 2. בין 21 קמ"ש ועד 30 קמ"ש מעל המהירות המותרת בתוך העיר, גובה הקנס הינו 750 ₪.; 3. במהירות העולה על 31 קמ"ש מהמהירות המותרת בתוך העיר, יזומן הנהג לבית הדין לתעבורה.

מחוץ לעיר 1. בגין נהיגה בתחום בין עירוני, במהירות החורגת מהתחום המותר ועד 25 קמ"ש יותר, העונש הינו קנס בסך 250 ₪; 2. בין 26 קמ"ש ועד 40 קמ"ש מעל המהירות המותרת, יהא גובה הקנס בסך 750 ₪; 3. נהג אשר מהירות נסיעתו חורגת ב-41 קמ"ש מהמותר, יזומן לבית הדין לתעבורה.


בית המשפט לתעבורה וסדרי הדין

דיני התעבורה משיקים לסדר הדין הפלילי וכאשר מקבל לידיו נהג דו"ח תנועה, אוחז הוא בעצם בכתב אישום פלילי, כתב האישום מוגש על ידי מדינת ישראל, נגד נהג שלכאורה ביצע עבירה. מדיניות הענישה של גורמי אכיפת החוק, מתגברת ומתעצמת כשבתי המשפט לא בוחלים מהטלת עונשים קשים על עברייני תנועה, כחלק ממתווה מדיניות של שילוב ידיים במלחמה ב"מכת מדינה" והיא נהגים עבריינים בכבישי ישראל.

הסיווג של דיני התעבורה כמשיקים לדין הפלילי, הביא לך שהמחוקק מעביר את נטל הראיה לידי הפרקליטות והתביעה המשטרתית, כשהגוף המטפל נבחר בהתאם לסיווג העברה, חומרתה, פוטנציאל עונשי ועוד. חובת ההוכחה של גורמי התביעה הינה גבוהה במיוחד, ועולה משמעותית מזו של הדין האזרחי.

עורך דין המכיר את רזי דיני התעבורה, יוכל לכרסם בחוזק הראיות וליצור "ספק סביר" עד כדי זיכוי הנאשם, כשהתדיינות משפטית נעשית בבתי המשפט לתעבורה הפרוסים מאילת ועד קריית שמונה, כשלמקום ביצוע העבירה השלכה על הסמכות המקומית של המותב היושב בדין. מפת הפריסה של בתי המשפט לתעבורה הינה: תל אביב, פתח תקוה, חדרה, חיפה, נצרת, צפת, אשדוד, באר-שבע, אילת, קריית-גת וירושלים.

משפט תעבורה בדומה למשפט פלילי, נפתח ב"הקראה", שזה השלב בו מקריאים לנאשם את מהות העבירה עליה הוא נשפט ובשלב זה על הנאשם או בא כוחו, להשיב לכתב האישום, משמע להודות או לכפור באשמה, כפירה מלאה או חלקית בסעיפי האישום תפתח את שלב ההוכחות, חשוב לציין כי בעת שהנאשם כופר חלקית בסעיפי האישום, הכפירה חייבת להיות מפורטת ואינה יכולה להיות כללית.

שלב ההוכחות מגלם בתוכו, חקירת עדי הגנה ותביעה, חקירה ראשית ונגדית, סיכומים ואף הסדרי טיעון, ככל שמתבהרת התמונה המשפטית ומתגבשת הפלטפורמה לכך. ככל ולא "מתגבש" הסדר טיעון עד לשלב זה, מגיע שלב הכרעת הדין, בו פוסק בית המשפט האם הנאשם אשם או זכאי. לאחר מכן ניתן גזר דין הכולל את רכיבי העונש שיש להשית על הנאשם.

משרדנו מלווה נאשמים בכל שלבי המשפט, רצוי להתייעץ בעת הצורך ולמנוע עוגמת נפש מיותרת עד כדי אובדן רישיון הנהיגה והחירות הנלווית לה.

אין באמור לעיל להוות תחליף לייעוץ משפטי ולפני כל החלטה, ראוי וכדאי לקבל יעוץ וליווי משפטי של עו"ד.